28 Nisan 2010 Çarşamba

claude kuhn




bazılarınız ayıplayabilir ama ben claude kuhn'u yeni keşfettim. kendisi isviçreli bir grafik tasarımcı. ama benim ilgimi bern'deki natural history museum için yaptığı işlerle çekti. müzenin her türlü materyalini bu abi tasarlıyor. gördüğünüz gibi çok da güzel, çok da hoş yapıyor. işlerini bulmak biraz zor keza bir websitesi bile yok. ben sizin için birkaçını buraya koyuyorum, gerisini araştırmacı kişiliğinize bırakıyorum.

19 Nisan 2010 Pazartesi

15 Nisan 2010 Perşembe

i am love


tilda'nın zaten hastasıyız. filmin fragmanına da büyük bayıldık. fakat bir afiş bu kadar sade, basit olup bu kadar çok şeyi nasıl anlatır? filmin özeti niteliğindeki bu afiş bugünün kazananı oluyor sayın seyirciler.

12 Nisan 2010 Pazartesi

underwater sculpture






bugün, ritter bitter'in katkılarıyla, dünyanın ilk sualtı heykel parkını yaratan jason de caires taylor ile tanışıyoruz. bu beyefendi, modern sanat ve çevre arasındaki ilişkiyi ekolojik süreçlerle bağdaştıran işleriyle; umut, iyileşme ve çevreyi koruma konularının altını çiziyor. çok da iyi ediyor. burdan siz de buradan edin: http://www.underwatersculpture.com

7 Nisan 2010 Çarşamba

le bel été

LOU DOILLON & GONZALES FOR VANESSA BRUNO from DILLINGER#MAGAZINE on Vimeo.


vanessa bruno 2010 ilkbahar yaz koleksiyonu için dibimin düştüğü bu video'yu emre'nin katkılarıyla sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum.
directed by Stéphanie Di Giusto
music: Gonzales

6 Nisan 2010 Salı

the indemann




bu bir gözetleme kulesi. özet bilgi aşağıda, detaylı bilgi için sitesini koydum. tüm planları ve başka fotoğrafları da bulabilirsiniz. bir de tabii bu maurer united'ın diğer işlerine de çenem düştü. bu iş, hayranlık uyandırıcı, kıskanılası bir olay. bir watchtower için bunca çaba, bizim şu ömrümüzde asla burada göremeyeceğimiz bir şey daha...

"the municipality inden wanted to erect a watchtower and landmark at this location. MUA decided on using the shape of an immense, 36 m tall robot: the indemann. the indemann’s design is characterised by its striking external appearance, but the real surprise lies in the staged experiences that the visitors can expect in its interior. the public experience the building as a composition of architectonic experiments, with tremendous overhanging elements, surprising transparencies and, for example, accessible grid floors in the outstretched robot arm 18 metres above the ground. in addition to this the front has had 40,000 LED’s incorporated into it. this is the first LED façade to be realised on this scale in europe and it works like a folded screen and can have animations projected onto it."

architects: maurer united architects [MUA]
location: inden, germany
project area: 860 sqm
budget: € 2,500,000
design year: 2004-2008
construction year: 2009
http://www.maurerunited.com/

yo!


take it easy yoda